statefurniture.com.ua

Інформаційний блог

5 простих асан із йоги для розслаблення перед сном

Це 5 простих асан, які нам надав портал https://seleznev.com.ua/ і які допоможуть розслабити тіло і розум, налаштуватися на якісний сон, зняти стрес і зменшити тривожність.

Поза дитини

Поза дитини часто використовується для відпочинку між енерговитратними асанами, тому чудово підходить і для підготовки до сну. У ході виконання вдається досягти розслаблення практично всіх м’язів тіла, особливо шийних та поперекових.

Як спростити: елемент йоги перед сном можна виконувати з підкладеною під живіт чи таз подушкою. Особливо рекомендація актуальна, якщо ви відчуваєте дискомфорт у колінних суглобів або вам не вистачає гнучкості.

5 простих асан із йоги для розслаблення перед сном

Поза зігнутої свічки

Цю вправу біля стіни зручно виконувати у ліжку перед сном. За рахунок відтоку лімфи від ніг та стимуляції кровопостачання мозку у людини швидше з’являється стан сонливості та розслаблення. Також вправа підходить для позбавлення від стресу та нервозності, зменшення набряклості ніг та варикозу.

Як спростити: для кращої підтримки попереку під нього можна підкласти валик. Спочатку ноги можна трохи зігнути в колінах.

Скручування лежачи

Ця асана м’яко розтягує м’язи спини і поперек, завдяки чому ви відчуватимете розслаблення та тепло по всьому тілу. Також елемент йоги перед сном підвищує гнучкість хребта, зміцнює навколохребетні стовпи. На початкових етапах скручування потрібно виконувати поступово, уникаючи болючих відчуттів.

Як спростити: під коліно зігнутої ноги можна підкласти подушку.

Поза зв’язаного кута

Вправа забезпечує м’яке та приємне розслаблення верхньої та нижньої частини тіла, відбувається заспокоєння нервової системи. Поліпшується кровообіг в органах малого тазу, розкриваються кульшові суглоби. Приймати позу зв’язаного кута потрібно плавно, щоб уникнути травматизації м’язів і сухожиль, що розтягуються. Не варто давити руками на стегна.

Як спростити: під спину можна підкласти велику подушку, а під шию та коліна – валики. Це допоможе не тільки спростити елемент, а й досягти більшого розслаблення.

5 простих асан із йоги для розслаблення перед сном

Поза визволення вітру

Насамперед поза звільнення вітру призначена для нормалізації травної системи. Але вона сприяє заспокоєнню розуму, допомагає розслабитися, досягти стану відчуженості від зовнішніх проблем. Саме тому вправа входить до програми йоги для розслаблення перед сном.

Як спростити: для початку можна підтягувати до грудей не обидва коліна, а кожну ногу по черзі.

Затримуйтесь у кожній позі на 6-7 дихальних циклів, можна повторити вправи по 2 підходи.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *