statefurniture.com.ua

Інформаційний блог

5 асан для плечового пояса: розкриваємо плечі та грудну клітку

Йога для плечового пояса – це ефективний засіб для позбавлення від болів у шиї, комірцевій зоні та верхній частині спини. Подані нижче асани, які рекомендує блог uchis.com.ua, допоможуть зняти напругу та відчуття затискання м’язів, покращать роботу внутрішніх органів та підвищать мобільність хребетного стовпа.

Поза орла

Дана асана підвищує рухливість плечових суглобів, а також покращує кровообіг у верхній та нижній частині тіла. Також поза орла сидячи забезпечує якісне розігрівання всього тіла для майбутніх вправ, що підвищує загальну продуктивність тренування.

Як спростити: спочатку ноги можна не схрещувати, просто прийміть позу неглибокого напівприсіду.

5 асан для плечового пояса: розкриваємо плечі та грудну клітку

Поза друку йоги стоячи

Ця асана з йоги для плечового пояса допомагає розкрити грудну клітку та розправити плечі. Також вона зміцнює мускулатуру між хребтом та лопатками, дозволяючи зберігати гарну поставу. Додаткові властивості пози друку йоги: релаксуючий ефект, балансування роботи серцево-судинної системи, покращення мозкового кровопостачання.

Як спростити: для початку вправу можна виконувати без нахилу, просто зі зчепленими за спиною руками.

Поза коров’ячої голови

Представлений елемент йоги для плечей розкриває грудну клітину, вирівнює спину та прибирає сутулість. Також у ході виконання покращується струм лімфи та крові в області органів малого тазу, що призводить до їхнього загального оздоровлення та нормалізації роботи.

Як спростити: не поспішайте одразу схрещувати ноги, зробивши попередній акцент на правильній постановці рук, плечей та спини. Якщо не вдається схрестити руки за спиною, просто постарайтеся наблизити пальці максимально близько один до одного.

Поза собаки мордою вниз

Класична асана йоги для плечового пояса допоможе витягнути спину та розправити плечі. Елемент тренування усуває затискачі плечового пояса, покращує приплив крові до головного мозку, розтягує задню поверхню стегна та підколінні сухожилля. Додатковою властивістю вправи є витягування хребта, що знімає надлишкове навантаження з міжхребцевих дисків.

Як спростити: спочатку ноги можна тримати злегка зігнутими. Найголовніше, дотримуватися правильного положення спини, поступово випрямляючи ноги.

5 асан для плечового пояса: розкриваємо плечі та грудну клітку

Поза щеня

Ця асана йоги для плечей має властивості, аналогічні позі собаки мордою вниз. Також вона рекомендована людям, які страждають від безсоння та систематичних стресів. З її допомогою можна повернути відчуття спокою та умиротворення, тому її можна практикувати перед сном.

Як спростити: новачкам можна підкладати ковдру під груди та під коліна.

Затримуйтесь у кожній позі на 6-7 дихальних циклів, можна повторити вправи по 2 підходи. Першу та третю асану не забудьте виконати по черзі на обидві сторони.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *