statefurniture.com.ua

Інформаційний блог

Сухість і зневоднення – не одне й те саме!

Сухість і зневоднення — не те саме. Жирна шкіра може страждати від нестачі вологи, у той час як суха шкіра не однаково зневоднена. Вже плутаєшся у термінах? Не хвилюйтесь, портал https://zkol.org.ua нам допоміг у всьому розберемося.

Сухість чи зневодненість?

Отже, у чому різниця? Сухість шкіри – це стан, коли шкіра не виробляє достатньо себуму, щоб зберегти її зволоженою та захищеною. Найчастіше сухість – це постійна характеристика. Шкіра може бути сухою за природою, коли сальні залози виробляють мало себума, або вона може стати такою з віком через гормональні зміни.

Зневоднення шкіри – це тимчасовий стан, коли шкіра не отримує достатньої кількості води. Підкреслимо, що навіть жирна шкіра може бути зневодненою, адже себум – не джерело вологи, а лише помічник у її збереженні.

Сухість і зневоднення – не одне й те саме!

Як зрозуміти, що шкіра зневоднена?

Важливо прислухатися до своїх відчуттів: зневоднення може поступово з’являтися, а його прояви легко пропустити. Є три ознаки зневодненої шкіри, які допоможуть тобі вчасно помітити цей стан та вжити заходів.

Перша ознака – це втрата пружності. Шкіра при зневодненні стає тоншою і втрачає еластичність, що призводить до появи характерних дрібних зморшок.

Друга ознака – це лущення і поява дрібних лусочок на шкірі. Це відбувається через те, що шкіра при зневодненні стає тоншою, і її верхній шар починає відшаровуватися.

Третя ознака – це почервоніння та подразнення на шкірі. Зневоднення шкіри робить її більш чутливою, і навіть легке роздратування може призвести до почервоніння та появи червоних плям.

Як допомогти зневодненій шкірі?

Як ми зрозуміли трохи раніше, зневодненій шкірі не вистачає вологи — отже, потрібно поповнити цей недолік. За притягування води в клітини відповідають такі інгредієнти косметики, як гіалуронова кислота, екстракт алое та гліцерин. Вони мають особливу властивість: вони здатні захоплювати молекули води та утримувати їх у роговому шарі шкіри.

У лінійці Гіалуроновий Алое всі продукти містять гіалуронову кислоту, яка заповнює нестачу вологи зсередини та екстракт алое-вера, який розгладжує поверхню шкіри, заспокоює почервоніння та надає шкірі здорового та сяючого вигляду.

Сухість і зневоднення – не одне й те саме!

Що ще можна побачити у складі?

Саліцилова кислота – усуває запалення на шкірі, відлущує клітини шкіри, вирівнює її тон та поверхню, чинить антибактеріальний ефект, бореться з пігментацією.

Виноградна вода – насичує шкіру вітамінами, зволожує та знімає почервоніння.

Гліцерин – зволожуючий компонент, що сприяє утриманню вологи в шкірі.

Якщо ви відчуваєте, що ваша шкіра зневоднена, спробуйте перейти на повноцінний догляд з колекцією Гіалуроновий алое: у лінійці є продукти для очищення, тонізування та зволоження.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *