statefurniture.com.ua

Інформаційний блог

Натуральний камінь в обробці інтер’єру: як зробити красиво, і при цьому не розоритися

Всім ми хочемо жити в унікальному інтер’єрі «з родзинкою», додати розкоші та теплого домашнього затишку. Ідеальний ефект каменю в інтер’єрі. Перевірено.

Сьогодні поговоримо про новий унікальний матеріал, який дуже практичний, має класні переваги перед іншими оздоблювальними (чистовими) матеріалами і не б’є по кишені. Йтиметься про кам’яний шпон.

  1. Що таке кам’яний шпон?

Отже, трохи про склад: верхнім шаром цього матеріалу є натуральний камінь (зазвичай сланець, мармур, вапняк чи пісковик) – тут ми можемо оцінити явні естетичні переваги.

Найкрасивіші природні текстури, неповторний малюнок… природа, як відомо, найкращий художник. Товщина матеріалу варіюється від 1 до 6 мм, усі шари ретельно склеюються, використовуючи смоли та скловолокно.

Натуральний камінь в обробці інтер'єру: як зробити красиво, і при цьому не розоритися

  1. Переваги та властивості

Кам’яний шпон – натуральний матеріал, верхній шар якого складається з натурального каменю, при цьому він суттєво легший (згадаємо керамограніт, вага якого часто призводить до проблем з транспортуванням та монтажем).

Також завдяки технології виробництва матеріал має високу міцність, при цьому легкість і мобільність. Шпоновий лист дуже стійкий до різноманітних механічних пошкоджень, тому не варто переживати за побутові подряпини – матеріалу вони абсолютно не страшні.

Ще незаперечні плюси, які не можна не помітити:

– Пожежна безпека

– Стійкість до впливу УФ-променів. Наприклад, матеріалом можна обробити частину стіни на кухні без верхніх шаф, і навіть якщо постійно світитиме сонце, кам’яному шпону це не страшно – він не деформується, не змінить свій колір і насиченість і радуватиме вас своїм первозданним виглядом довгі роки.

– стійкість у підвищених температурах та перепадах.

– Практичність. Для догляду за панелями не потрібно спеціальних засобів, оскільки матеріал не вбирає бруд і пил. Справжній рай для господарок та любителів чистоти без зусиль.

– Гнучкість. Матеріал можна використовувати для обробки елементів інтер’єру нестандартної форми – наприклад, округлих ніш, колон тощо.

– Доступність за ціною.

  1. Де можна використати?

Кам’яний шпон широко використовується у внутрішній та зовнішній обробці приміщень, оскільки є вологостійким і довговічним.

Саме ці унікальні експлуатаційні властивості дуже сподобалися споживачам – шпон також широко використовується і в обробці комерційних приміщень із підвищеним потоком людей.

Оскільки матеріал зовсім не боїться надмірної вологи і прямого попадання води, панелі можна легко і стильно використовувати в обробці ванної кімнати.

Матеріал не вбирає воду, не набухає і з часом не руйнується, зберігаючи первозданний вигляд навіть через роки. Дуже гігієнічно та безпечно.

Погодьтеся, оздоблення плиткою або керамогранітом всім вже порядком набридло, та й велика кількість стикувальних швів ніколи не йде інтер’єру на користь, часто дробить і не сприяє цілісності простору.

Тепер з легкістю можна створювати природний ефект каменю в житлових інтер’єрах – наприклад, виділити зону біля ліжка в спальні, або позначити місце відпочинку у вітальні, обробити нішу або колону, виділивши її в інтер’єрі, або зробити ефект кам’яної перегородки для зонування простору.

Простота та легкість монтажу кам’яного шпону навіть у домашніх умовах – це абсолютно реально.

Натуральний камінь в обробці інтер'єру: як зробити красиво, і при цьому не розоритися

  1. Варіативність

Дизайнерський погляд тішить, адже кожен може підібрати собі саме той шпоновий лист, який йому подобається і підходить. Варіанти кольорів можна подивитися тут

Панелі на стандартній підкладці можна використовувати для обробки підлоги, стін, стелі.

І також популярністю користується гнучкий камінь зі світлопрозорою підкладкою – можна легко розставити акценти в інтер’єрі, використовуючи, наприклад, м’яке розсіяне світло – матеріал чудово пропускає декоративне підсвічування.

Той випадок, коли просте рішення здатне миттєво зробити інтер’єр ексклюзивним та унікальним.

Висновок

Красиво та практично – не завжди означає дуже дорого. Це стосується абсолютно всього, у тому числі ремонту та оздоблення.

І якщо є велике бажання бачити у своєму інтер’єрі натуральний ефект каменю, обов’язково варто втілити його в життя, адже пізніше, коли ремонт завершиться, ви отримуватимете задоволення від кожного моменту та взаємодії матеріалом і радітимемо, що зробили саме так, як Вам хотілося. Це важливо.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *