statefurniture.com.ua

Інформаційний блог

Лимонний скраб у холодну пору року своїми руками. Всі типи шкіри.

У холодну пору року дуже корисно побалувати свою шкіру корисними пілінгами. Пропоную вам кілька рецептів лимонного скрабу, які приготуємо самі. Завдяки природним властивостям лимона пілінг на основі його кислоти бореться з активністю роботи сальних залоз, звужує пір, зменшує саловиділення. Тому часто пілінг на основі лимонної кислоти рекомендується для лікування куперозу. Також лимонні скраби підходять для всіх типів шкіри, зокрема для чутливої. Все залежить від складу рецепту.

Для приготування маски склад ретельно розмішують до однорідного стану. Перед нанесенням шкіра розпарюється в душі чи ванні, лише на очищену, розігріту шкіру наносять засіб м’якими масажними рухами. Маску витримують протягом 5-15 хвилин, залежно від ваших відчуттів. Як правило, для сухої, нормальної – 5-8 хвилин, для жирної, комбінованої – 8-12 хвилин, для чутливої – 2-3 хвилини. Змивають засіб теплою водою, на шкіру наноситься зволожуючий крем. Так само, як будь-який інший пілінг, лимонний пілінг рекомендується робити не частіше 1 разів на тиждень для жирної, 1 раз на 10-14 днів для сухої, а для чутливої – 1 раз на 2-3 місяці.

Лимонний скраб у холодну пору року своїми руками. Всі типи шкіри.

Для жирної та комбінованої шкіри обличчя 1 столову ложку меду нагрівають на водяній бані, змішують з 200 мл натурального йогурту з соком лимона. Потім збивають яєчний білок, додають до основної маси. Ще раз розмішують.

ДЛЯ СУХОЇ І НОРМАЛЬНОЇ ШКІРИ

Для приготування лимонної цедри змішують 1 чайну ложку лимонної цедри з 1 столовою ложкою рисового або вівсяного борошна. У маску додають невелику кількість води, щоб одержана консистенція була зручною для нанесення. У маску додається чайна ложка лимонного соку.

АНГЛІЙСЬКИЙ ПІЛІНГ

Ще один рецепт лимонного пілінгу називають англійською. Цедру одного лимона змішують з однією столовою ложкою олії. Рецепт збагачують 1-2 краплі ефірної олії лимона. Можна використовувати для чутливої шкіри.

Лимонний скраб у холодну пору року своїми руками. Всі типи шкіри.

ЛИМОННИЙ ПІЛІНГ ВІД РОЗТЯЖОК

Натерти на дрібній тертці цедру 1 лимона. Додати 100 г сметани або йогурту. Додати 6 крапель розмарину. Добре перемішайте всі компоненти, нанесіть пилинг на проблемні зони. Через 15-20 хвилин змийте теплою водою. До речі, цей склад можна використовувати для обгортання.

Показання та протипоказання Можна зустріти різні відгуки про лимонний сік як про косметичний засіб, що очищає. Все залежить від індивідуальних особливостей шкіри. У яких випадках пілінг з лимонним соком ПОКАЗАНИЙ ДО ЗАСТОСУВАННЯ! Для втомленої шкіри. Забруднена шкіра із забитими порами. Жирна шкіра з неправильним функціонуванням сальних залоз. Проблемна шкіра.!! В’яне шкіра з першими ознаками старіння. А ось для сухої, чутливої, дратівливої шкіри робити лимонний пілінг у домашніх умовах рекомендується дуже обережно. Строго дотримуватись допустимого часу застосування.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *